HTML

kozbeszsuli.blog.hu

Kedves Olvasó! Köszönjük érdeklődését! Tájékoztatjuk, hogy blogunk jelenlegi formája ideiglenes. Időtálló szerkezetének kialakításán és tartalommal történő feltöltésén dolgozunk.

Friss topikok

AZ ÚJ KÖZBESZERZÉSI TÖRVÉNY FONTOS KIHÍVÁSAI - sajtótájékoztató 2011 április

2011.09.16. 00:16 közbeszsuli

A Beszerzési Vezetők Klubjának közbeszerzési munkacsoportja nevében Horváth Ferenc,Szabó Ákos és Székely Attila mintegy öt perces felszólalásban kifejtette nézőpontját a közbeszerzésről a Transparency International Magyarország által 2011. április 18-án szervezett „Az új közbeszerzési törvény fontos kihívásai” című sajtótájékoztatón a TI vendégeként.

BVK álláspontja röviden az alábbiakban fogalmazható meg: 
Napjainkban az erős jogi hatás és a gyakran torzult jogalkalmazás következményeként a közbeszerzési szférában a beszerzés stratégiai hozzáadott értéke nem érvényesül. A beszerzésszakmai ismeretek hiánya, tervezési, szervezési, szabályozási hiányosságok, a beszerzési tárgyak piaci ismeretének jellemző hiánya és a gyenge informatikai háttértámogatás meggátolja a költséghatékony közbeszerzés kiépülését.
Stratégiai gondolkozással, megfelelő szervezéssel, erőforrásainkkal történő felelős gazdálkodással, naprakész szaktudással, korszerű beszerzési módszerek és eszközök alkalmazásával, valamint az ezt támogató szabályozási környezettel nemzetgazdasági szinten százmilliárdos megtakarítás érhető el.

Az érdeklődőknek érdemes áttekinteni sajtótájékoztatón bemutatott diasort, illetve a sajtónak átadott bővebb információs anyagot.

 

 

 

A Beszerzési Vezetők Klubjának közbeszerzési munkacsoportjának legfőbb üzenete az, hogy fel kell ismerni, hogy a közbeszerzés nem önálló és főként nem jogi tudomány, hanem a beszerzési szakma egy nagyon fontos része, így szabályozását is a beszerzés korszerű módszereire kell építeni.

A sajtótájékoztató egyéb témáiról az MLBKT honlpján itt olvashat. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: közbeszerzés mlbkt székely attila horváth ferenc transparency közbeszerzési törvény bvk szabó ákos beszerzési vezetők klubja

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbeszsuli.blog.hu/api/trackback/id/tr693230810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása